Chokoladelagkage med Toffifee og sommerbær
Kan du ikke få chokolade nok, vil du elske denne lagkage med mørk chokolade i både bund og creme. Pynt med dine favorit-sommerbær, så du får den smag og det udtryk, du foretrækker.

31-60 min.
(0)
5. maj 2025 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: columbus leth
Bemærk:Afkøling: 45 minutter.
Ingredienser
personer
Chokoladebund
- mørk chokolade
- 150 g
- smør
- 75 g
- æg
- 4
- sukker
- 150 g
- salt
- ¼ tsk.
Chokoladecreme
- piskefløde
- 3½ dl
- rent kakaopulver
- 20 g
- flormelis
- 40 g
- mørk chokolade
- 50 g
Pynt
- hindbær
- 150 g
- brombær
- 100 g
- blåbær
- 100 g
- Evt. kirsebær
- Toffifee
- 6
Udstyr
- 3 små springforme, 16 cm
Sådan gør du
Chokoladebund
Hak chokoladen groft. Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad, og tag skålen fra varmen.
Pisk æg og sukker cremet i en skål med elpisker, til sukkeret er opløst. Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen, og tilsæt salt. Rør dejen sammen, til den er ensartet.
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af de 3 små forme, og smør kanten med lidt smør. Fordél chokoladedejen i formene, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er netop gennembagte. Afkøl bundene på en bagerist, og sæt dem på køl, til de er helt kolde.
Chokoladecreme
Hæld fløde, kakao og flormelis i en skål, og pisk det til skum med en elpisker. Hak chokoladen fint, og vend den i skummet med en dejskraber.
Pynt
Tag chokoladebundene ud af formene, og læg den første bund på et serveringsfad. Fordel 1/3 af chokoladecremen på bunden. Læg næste kagebund på, og gentag med et lag chokoladecreme. Læg den sidste bund på, og slut af med resten af cremen på toppen.
Pynt kagen med friske bær og Toffifee.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner