Chokoladelagkage med Toffifee og sommerbær

Kan du ikke få chokolade nok, vil du elske denne lagkage med mørk chokolade i både bund og creme. Pynt med dine favorit-sommerbær, så du får den smag og det udtryk, du foretrækker.

Chokoladelagkage med Toffifee og sommerbær
31-60 min.

(0)

5. maj 2025 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: columbus leth
Bemærk:Afkøling: 45 minutter.

Ingredienser

personer

Chokoladebund

mørk chokolade
150 g
smør
75 g
æg
4
sukker
150 g
salt
¼ tsk.

Chokoladecreme

piskefløde
3½ dl
rent kakaopulver
20 g
flormelis
40 g
mørk chokolade
50 g

Pynt

hindbær
150 g
brombær
100 g
blåbær
100 g
Evt. kirsebær
Toffifee
6

Udstyr

  • 3 små springforme, 16 cm

Sådan gør du

Chokoladebund

Hak chokoladen groft. Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad, og tag skålen fra varmen.
Pisk æg og sukker cremet i en skål med elpisker, til sukkeret er opløst. Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen, og tilsæt salt. Rør dejen sammen, til den er ensartet.
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af de 3 små forme, og smør kanten med lidt smør. Fordél chokoladedejen i formene, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er netop gennembagte. Afkøl bundene på en bagerist, og sæt dem på køl, til de er helt kolde.

Chokoladecreme

Hæld fløde, kakao og flormelis i en skål, og pisk det til skum med en elpisker. Hak chokoladen fint, og vend den i skummet med en dejskraber.

Pynt

Tag chokoladebundene ud af formene, og læg den første bund på et serveringsfad. Fordel 1/3 af chokoladecremen på bunden. Læg næste kagebund på, og gentag med et lag chokoladecreme. Læg den sidste bund på, og slut af med resten af cremen på toppen.
Pynt kagen med friske bær og Toffifee.

Tip!

Chokoladebundene er bagt uden mel, så de både er glutenfri og samtidig får en skøn konfektagtig konsistens.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'