Creme brulé med sommerbær
8. oktober 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Under det sprøde sukkerlåg gemmer sig en fløjsblød vaniljecreme. Servér den med friske bær for at tilføre lidt syre og friskhed til den lidt tunge dessertklassiker.
Bemærk
Ovntid: 1 time og 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret i en skål. Hæld fløde, mælk og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, og afkøl i 2 minutter. Kassér den tomme vaniljestang.
Pisk æggeblommer og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Hæld lidt af den varme flødeblanding forsigtigt i æggemassen, mens du pisker med et piskeris – pas på, at massen ikke skiller. Hæld derefter æggemassen i flødeblandingen lidt ad gangen, og pisk kraftigt med et piskeris, til cremen samler sig. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den langsomt op til maks. 83°, så den tykner let.
Tænd ovnen på 140ﹾ. Hæld cremen i 4-6 ramekiner, og sæt dem i en bradepande. Hæld vand i bradepanden, så det når op til ca. midt på skålene. Sæt bradepanden i ovnen, og bag desserterne i ca. 1 time og 10 minutter, til cremen har sat sig.
Tag formene ud af ovnen, og sæt dem på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag).
Drys et tyndt lag sukker på hver creme brulé, og karamellisér overfladen med en lille gasbrænder. Drys med endnu et lag sukker, og brænd igen. Pynt med hindbær, brombær og evt. spiseligt guldstøv, og servér straks.
Tip!
Lav evt. desserten dagen før servering, så er der hurtigt lækkerier på bordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk