Blondie med sommerbær
25. september 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Sød hvid chokolade og syrlige sommerbær passer perfekt sammen. Her mødes de i en lækker blondie, der smager dejligt sammen med en kop kaffe.
Bemærk
Køletid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde, og hak chokoladen groft. Vend chokoladen i smørret, og rør, indtil chokoladen er smeltet.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en håndmikser. Vend smørret i dejen, og vend den sammen.
Bland hvedemel og salt, og sigt det i dejen. Hæld mandelflager i dejen, og pisk ingredienserne sammen.
Skyl og pil bærrene, og vend halvdelen af dem i dejen med en dejskraber.
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir, cirka 20 x 30 cm. Fordel resten af bærrene på toppen af kagen.
Bag kagen i ovnen i 22-25 minutter. Lad kagen køle af i formen på en bagerist i mindst 1 time. Sæt derefter kagen i køleskab i mindst 1 time.
Skær kagen i stykker, og drys den med flormelis. Servér gerne kagen med flere friske bær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk