Trifli med sommerbær
25. september 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: PHILIP HOEPNER
Knasende kage, blød creme og syrlige bær er en skøn sommerkombination. Sætter du et låg på denne dessert, passer den perfekt at tage med i picnickurven.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland sukker, havregryn, hvedemel og ingefær i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med de tørre ingredienser i skålen med hænderne.
Hak mandlerne groft, og vend dem i dejen.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel dejen i et tyndt lag over den.
Bag dejen i ovnen i ca. 12 minutter, til den er gylden. Rør gerne rundt i dejen et par gange undervejs.
Lad kagen køle af, og bræk den i mindre stykker.
Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker. Tilsæt flødeosten, og pisk hurtigt blandingen sammen til en jævn creme.
Skyl og rens bærrene. Læg bær i bunden af glassene, og tilsæt derefter creme og kage. Gentag 2 eller 3 gange, alt efter hvor høje glassene er.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk