Langtidshævet focacciabrød på grillen
22. juli 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Vidste du, at man kan bage focacciabrød på grillen? Forbered dejen dagen før, og lad den hvile i køleskabet over natten, så kan du bage det lækreste brød næste dag.
Bemærk
Hævetid: I alt 3½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og surdej, og rør væsken sammen.
Tilsæt durummel og hvedemel, og rør dejen godt sammen. Lad dejen hvile tildækket i 1 time.
Drys salt over dejen, og ælt det godt ind i dejen. Læg dejen i en skål, og lad den hvile i 30 minutter.
Fold dejen ind mod midten hele vejen rundt i skålen. Lad dejen stå i yderligere 30 minutter. Gentag foldningen i alt 4 gange. Dæk dejen med plastikfolie, og sæt den i køleskabet indtil næste dag.
Vend forsigtigt dejen ud af skålen over i en smurt bradepande/foliebakke, ca. 30 x 25 cm i størrelse. Træk dejen forsigtigt, så den fylder formen ud, men uden at klemme luften ud.
Tryk huller i dejen med fugtige fingre. Bland olivenolie med varmt vand, og fordel det over dejen. Drys dejen med flager af parmesan, rosmarin og salt.
Sæt brødet på grillen. Brødet skal bage ved indirekte varme. Vend formen et par gange. Bag brødet i ca. 25 minutter, til det er godt gyldent. Afkøl brødet en anelse inden servering.
Tip!
Har du ikke en grill, kan du også bage brødet i ovnen. Bag brødet ved 225° i 20-25 minutter, til det er gyldent.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk