Klassiske franske vafler med vaniljecreme
Bag selv franske vafler, og opdag, hvor godt de smager, når de er helt friske. De sprøde kiks fyldes med en lækker vaniljecreme, som man kan blive helt afhængig af!

0-30 min.
(0)
19. juni 2018 af Kristina MarckmannFoto: Carina Krüger
Bemærk:Hviletid: 30 minutter.
Ingredienser
stk.
- smør
- 100 g
- hvedemel
- 175 g
- mandelflager
- 50 g
- vand
- ½ dl
- eddike
- ½ tsk.
- æg til pensling
- 1
- sukker
- 80 g
Creme
- usaltet smør
- 160 g
- flormelis
- 200 g
- vaniljeessens
- 1 tsk.
Sådan gør du
Hak smør og hvedemel til en grynet masse. Bland mandelflagerne i, og saml dejen med vand og eddike.
Stil dejen koldt i 30 minutter.
Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse, og stik den ud i 4 cm’s cirkler. Rul dem let med en kagerulle, så de bliver ovale. Pensl med æg, drys sukker over og prik dem med en gaffel.
Bag dem øverst i ovnen ved 225° i 10 minutter, og lad dem afkøle på en rist.
Creme
Pisk smør og flormelis luftigt, og rør vaniljen i. Læg vaflerne sammen 2 og 2 med 1 spsk. creme imellem.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner