Klassiske franske vafler med vaniljecreme

Bag selv franske vafler, og opdag, hvor godt de smager, når de er helt friske. De sprøde kiks fyldes med en lækker vaniljecreme, som man kan blive helt afhængig af!

Klassiske franske vafler med vaniljecreme
0-30 min.

(0)

19. juni 2018 af Kristina MarckmannFoto: Carina Krüger
Bemærk:Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

stk.
smør
100 g
hvedemel
175 g
mandelflager
50 g
vand
½ dl
eddike
½ tsk.
æg til pensling
1
sukker
80 g

Creme

usaltet smør
160 g
flormelis
200 g
vaniljeessens
1 tsk.

Sådan gør du

Hak smør og hvedemel til en grynet masse. Bland mandelflagerne i, og saml dejen med vand og eddike.
Stil dejen koldt i 30 minutter.
Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse, og stik den ud i 4 cm’s cirkler. Rul dem let med en kagerulle, så de bliver ovale. Pensl med æg, drys sukker over og prik dem med en gaffel.
Bag dem øverst i ovnen ved 225° i 10 minutter, og lad dem afkøle på en rist.

Creme

Pisk smør og flormelis luftigt, og rør vaniljen i. Læg vaflerne sammen 2 og 2 med 1 spsk. creme imellem.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'