Pissaladiere – fransk pizza
25. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den franske pizza er toppet med bløde, sødmefyldte løg og kaldes også for ”pissaladiere”.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand i en skål. Tilsæt olie og salt, og rør rundt. Tilsæt mel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig.
Dæk dejen med et rent viskestykke, og lad den hæve lunt i ca. 1 time til dobbelt størrelse. Dejen kan også koldhæve natten over – brug i så fald kun 15 g gær.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Steg løgene i smør i en dyb pande ved svag varme i 15-20 minutter, til de er bløde, gyldne og let karamelliserede. Tag panden af varmen.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad to bageplader blive varme i ovnen. Del pizzadejen i 2 stykker, og rul hvert stykke ud til en stor rund pizzabund. Læg pizzabundene på bagepapir.
Smør et tyndt lag cremefraiche på pizzabundene, og drys med revet mozzarella. Fordel løgene på pizzaerne, og top med oliven og ansjoser. Drys med frisk timian, og krydr med salt og peber.
Træk pizzaerne inkl. bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er sprøde og lækre. Servér pizzaerne direkte fra ovnen, evt. med en blandet salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk