Franske vafler med mokkasmørcreme
28. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Du husker måske de sprøde vafler fra barndommens kaffestunder. Prøv at bage dem selv, og smag cremen til med en sjat stærk kaffe. Uhm!
Ingredienser
Udstyr
1 rund udstikker, 6 cm i diameter
Sådan gør du
Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene.
Tilsæt vand og eddike, og saml hurtigt dejen med hænderne, til den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Udstik 16 runde bunde med en udstikker.
Rul kagerne let med en kagerulle, så de bliver ovale. Læg vaflerne på en bageplade med bagepapir, og prik dem med en gaffel. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Tænd ovnen på 200°. Bag vaflerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne. Afkøl på en bagerist.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Pisk blødt smør, flormelis og vaniljeflormelis lyst og luftigt med en elpisker i en skål.
Tilsæt æggeblommer og afkølet kaffe, og pisk det godt sammen til en ensartet og luftig smørcreme. Tilsæt æggeblommer og afkølet kaffe, og pisk det godt sammen til en ensartet og luftig smørcreme.
Hæld mokkasmørcremen i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg vaflerne sammen 2 og 2 med mokkasmørcreme imellem. Anet dem på et fad, og drys med lidt sigtet flormelis. Servér straks, eller opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering.
Tip!
Er du ikke til kaffesmagen, kan du blot udelade kaffen i smørcremen. Så får du en klassisk vaniljesmørcreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk