Franske vafler med mokkasmørcreme

28. april 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Du husker måske de sprøde vafler fra barndommens kaffestunder. Prøv at bage dem selv, og smag cremen til med en sjat stærk kaffe. Uhm!

Ingredienser

Udstyr

1 rund udstikker, 6 cm i diameter

Sådan gør du

Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene.
Tilsæt vand og eddike, og saml hurtigt dejen med hænderne, til den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Udstik 16 runde bunde med en udstikker.
Rul kagerne let med en kagerulle, så de bliver ovale. Læg vaflerne på en bageplade med bagepapir, og prik dem med en gaffel. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Tænd ovnen på 200°. Bag vaflerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne. Afkøl på en bagerist.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Pisk blødt smør, flormelis og vaniljeflormelis lyst og luftigt med en elpisker i en skål.
Tilsæt æggeblommer og afkølet kaffe, og pisk det godt sammen til en ensartet og luftig smørcreme. Tilsæt æggeblommer og afkølet kaffe, og pisk det godt sammen til en ensartet og luftig smørcreme.
Hæld mokkasmørcremen i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg vaflerne sammen 2 og 2 med mokkasmørcreme imellem. Anet dem på et fad, og drys med lidt sigtet flormelis. Servér straks, eller opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering.

Tip!

Er du ikke til kaffesmagen, kan du blot udelade kaffen i smørcremen. Så får du en klassisk vaniljesmørcreme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar