Smørrebrød med ribbenssteg og rødkål
4. februar 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Knas, surt og sødt i én mundfuld – dét er julestemning!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 140°. Rids ribbensstegen, og gnid godt med salt ned mellem sværene. Læg stegen i et ovnfad, og sæt det i ovnen i 1½ time. Lad kødet trække i 30 minutter før servering.
Skær rødkålen i tynde strimler. Smelt lidt andefedt på panden, og hæld derefter rødkålsstrimler, æblemost, eddike, laurbærblade og stjerneanis på. Lad det simre i 20 minutter. Tilsæt sukker, og lad det simre i yderligere 10 minutter.
Skyl æblerne, og skær dem i grove stave. Anret skiver af ribbenssteg på smurt rugbrød, og top med rødkålssalat, æble og brøndkarse.
Tip!
Hvis sværen ikke er sprød, kan du give svinebrystet et par minutter under grillen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk