Lun rødkål med appelsin og julekrydderier
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Lun rødkål med appelsin er en sand klassiker til julens mange måltider.
Ingredienser
Sådan gør du
Snit rødkålen i tynde strimler.
Varm en sauterepande eller bredbundet gryde op med smør eller andefedt. Tilsæt alle de hele krydderier.
Hæld rødkålen på panden, og vend den rundt med krydderierne og fedtstoffet i 2-3 minutter.
Hæld hindbæreddike over, og vend rundt. Skær appelsinerne i grove stykker uden at fjerne skrællen, pres saften ud over rødkålen, og vend stykkerne i sammen med ribsgelé.
Smag til med sukker, salt og peber, og server lun.
Tip!
Når du nøjes med at varme den rå rødkål op i få minutter, bevarer den sin gode sprødhed og friske farve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk