Klassisk rødkål
20. marts 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Rødkål hører sig til på julebordet, men den er nu også lækker som fyld i sandwicher eller som tilbehør til asiatiske retter, hvor syltet kål (dog i en lidt anden variant) er en traditionel ingrediens.
Ingredienser
Sådan gør du
Snit rødkålen fint. Skær appelsinen i kvarter. Læg alle ingredienserne i en gryde, og bring den i kog. Lad blandingen koge ved svag varme i ca. 1½ time under låg. Tag kålen af varmen, og smag evt. til med lidt ekstra eddike, sukker og salt.
Lad kålen køle ned, og lad den gerne trække 12-24 timer inden brug. Lun kålen let før servering.
Tip!
Kålen er færdig med at koge, når væsken er kogt ind, så den får et blankt og klart udseende.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk