Klassisk rødkål

Rødkål hører sig til på julebordet, men den er nu også lækker som fyld i sandwicher eller som tilbehør til asiatiske retter, hvor syltet kål (dog i en lidt anden variant) er en traditionel ingrediens.

Ingredienser

Sådan gør du

Snit rødkålen fint. Skær appelsinen i kvarter. Læg alle ingredienserne i en gryde, og bring den i kog. Lad blandingen koge ved svag varme i ca. 1½ time under låg. Tag kålen af varmen, og smag evt. til med lidt ekstra eddike, sukker og salt.
Lad kålen køle ned, og lad den gerne trække 12-24 timer inden brug. Lun kålen let før servering.

Tip!

Kålen er færdig med at koge, når væsken er kogt ind, så den får et blankt og klart udseende.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
20. marts 2020 af .

Foto: Aller Media

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar