Honninghjerter

Honninghjerterne laves på gammeldags manér med en fordej, der skal hvile i 3-6 uger, for at honninghjerterne får den helt rigtige smag og konsistens. Vi lover, at det er hele ventetiden værd!

Honninghjerter
31-60 min.

(6)

September 30, 2022 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Bemærk:Hviletid, fordej: 3-6 uger.

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • 1 hjerteformet udstikker

Sådan gør du

Tip!

Kagerne kan holde sig i en måneds tid efter bagning – opbevar dem i en dåse med et fugtigt klæde over.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du honninghjerter

Det virker måske lidt uoverskueligt at skulle gå i gang med dejen til de årlige honninghjerter længe før jul, men det er det hele værd, og med lidt tidlig julestemning glæder vi os endnu mere til højtiden. Herunder har vi samlet al den viden, du skal bruge, for at bage julens bedste honninghjerter!

Hvorfor skal man lave fordej til honninghjerter?

Når du laver en fordej af honning og hvedemel, der får lov at ligge en måneds tid, sker der en slags fermentering, som giver honninghjerterne deres svampede konsistens og karakteristiske smag.

Fik du ikke lavet fordejen i god tid, så kan du sagtens bruge opskriften alligevel. Honninghjerternes krumme og smag bliver ikke helt den samme, som når dejen har stået og udviklet sig i en måned, men de smager stadig dejligt.

Hvordan laver man fordej til honninghjerter?

Det kommer an på, hvilken honning du bruger. Bruger du flydende honning, kan du bare røre mel og honning sammen, men hvis du bruger fast honning, kan du lune den i en lille gryde ved lav varme, så det bliver mere flydende. Du kan også bruge mikroovnen. Ælt honning og mel med hænderne i en stor skål til en sammenhængende masse, enten i hånden eller på en røremaskine. Se hvordan i videoen.

Hvor skal min fordej opbevares?

Opbevar din fordej i en bøtte med låg et mørkt og køligt sted i 3-6 uger. Det kan f.eks. værei et køkkenskab – dejen skal ikke på køl, men blot stå et køligt sted.

Hvorfor er min fordej hård som sten?

Fordej til honningkager er hård som sten, når den har stået i 3-6 uger. Men fortvivl ikke: Der sker en kemisk proces, når du går i gang med at blande de øvrige ingredienser i, som blødgør dejen. Du kan også lune fordejen lidt i en mikroovn, så den er lidt blødere, inden du går i gang.

Skal jeg bage honninghjerter ved varmluft eller almindelig ovnvarme?

Honninghjerter bliver bedst af at blive bagt ved almindelig varme, så du kan kun have én plade i ovnen ad gangen. 

Bag dem i 5-12 minutter ved 175°. Prik med en finger på en af honninghjerterne for at se, om de er færdigbagte – bliver aftrykket på kagen, er de ikke færdige, men hvis kagen går tilbage til sin form, er de færdige.

Hvor længe kan honninghjerter holde sig?

Lige når dine honningkager er bagte, er de stenhårde, men efter i et par dage på køl med et fugtigt klæde over sig, er de dejligt bløde igen. Her kan de holde sig en måneds tid, så gå endelig i gang i god tid, og overtræk lidt honninghjerter med chokolade ad gangen, så du har til hele julen.

Hvilken udstikker til honninghjerter?

Brug en hjerteformet udstikker til at stikke dejen ud med, eller klip en hjerteskabelon af papir, som du kan skære kagerne ud efter. Du kan også bruge en helt anden form.

Måske du også kan li'