Ciabattabrød

29. september 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Ciabattabrødet stammer fra Italien og er kendetegnet ved at være sprødt og luftigt. Her bruger vi tipo 00, der netop giver en luftig krumme og en sprød skorpe. Kan evt. erstattes med manitobamel.

Bemærk
Hævetid: 6 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt. Tilsæt mel, og ælt dejen grundigt igennem på en røremaskine i 5-7 minutter eller med hænderne, til dejen er elastisk, men stadig har en tynd og våd konsistens.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent, fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve på køkkenbordet ved stuetemperatur i 6 timer.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad en bageplade blive varm i ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Fold dejen ind over sig selv med en dejspade 4-5 gange først fra den ene side og så fra den anden side. Del dejen i to, og løft forsigtigt dejstykkerne over på den varme bageplade med bagepapir. Form forsigtigt dejstykkerne til rustikke aflange brød med dejspaden, men uden at presse for meget luft ud af dejen.
Sæt straks bagepladen ind i ovnen, og bag ciabattabrødene i 15-20 minutter, til de er gyldne og har fået en flot mørk skorpe. Afkøl brødene let på en bagerist inden servering.

Tip!

Tipo 00 er italiensk meget fint formalet hvedemel med et højt proteinindhold på mindst 12 %. Tipo 00 bidrager til en smidig og næsten silkeblød dej, som er let at arbejde med og som hæver flot op i ovnen under bagningen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar