Italiensk ciabattabrød med speltmel

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Dejen til ciabattabrødene skal hæve længe, men smagen er hele ventetiden værd!

Bemærk
Hævetid: Natten over + 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i koldt vand med salt. Rør speltmel i, så det ligner grød. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.
Rør dejen fra dag 1 sammen med sigtet speltmel, olie, salt og vand. Ælt dejen i 10 minutter med røremaskine eller elpisker med dejkroge – den skal være løs og klistret.
Læg dejen i en skål med et rent viskestykke over, og lad den hæve 1 time et lunt sted.
Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade blive varm i ovnen. Tag pladen ud af ovnen, og læg bagepapir på. Form dejen til 2 store brød, og læg dem på pladen. Skær 5 snit i hvert brød, og drys brødene med mel.
Sæt pladen med brødene i ovnen, og sæt samtidig en bradepande med lidt vand ind i bunden af ovnen. Bag brødene i ovnen i 25-30 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar