Italiensk ciabattabrød med speltmel
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Dejen til ciabattabrødene skal hæve længe, men smagen er hele ventetiden værd!
Bemærk
Hævetid: Natten over + 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i koldt vand med salt. Rør speltmel i, så det ligner grød. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.
Rør dejen fra dag 1 sammen med sigtet speltmel, olie, salt og vand. Ælt dejen i 10 minutter med røremaskine eller elpisker med dejkroge – den skal være løs og klistret.
Læg dejen i en skål med et rent viskestykke over, og lad den hæve 1 time et lunt sted.
Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade blive varm i ovnen. Tag pladen ud af ovnen, og læg bagepapir på. Form dejen til 2 store brød, og læg dem på pladen. Skær 5 snit i hvert brød, og drys brødene med mel.
Sæt pladen med brødene i ovnen, og sæt samtidig en bradepande med lidt vand ind i bunden af ovnen. Bag brødene i ovnen i 25-30 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk