Chokolademousse

Nogle gange er chokolade bare det eneste, der kan opfylde ens drømme – her er det i form af en luftig mousse.

Chokolademousse
0-30 min.

(13)

December 14, 2021 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Køletid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til den bedste chokolademousse

Chokolademousse er desserten over alle desserter. Den er nem og hurtig at lave – og så smelter den på tungen som den fineste konfekt. Og så har den den store fordel, at den bliver bedst, hvis den tilberedes i god tid. Herunder har vi samlet de bedste tips og tricks, så du kan lave den bedste chokolademousse!

Hvorfor skiller min mousse?

Hvis din chokolademousse skiller, kan det skyldes, at chokoladen har været for varm, da du piskede den i æggesnapsen. Der er ikke andet at gøre, end at starte forfra. 

Derudover er det en god idé at lade de øvrige ingredienser få stuetemperatur, inden du går i gang. På den måde er der ikke så stor temperaturforskel, når du blander dem sammen, og så kan du nemmere undgå uheldige klumper.

Kan man putte chokolademousse i fryseren?

Ja, du kan faktisk godt fryse chokolademousse og andre mousser. Derfor kan du også sagtens forberede desserten i god tid. Mousse kan som regel holde sig 1 måneds tid på frys.

Hvorfor sætter min chokolademousse sig ikke?

Der kan være flere grunde til, at din mousse ikke vil sætte sig. Enten har du ikke pisket fløde og æggehvider stive nok, eller også har chokoladeblandingen været for varm, så flødeskum og hvider er smeltet. Din chokolademasse skal være omkring 35-40°, når du tilsætter flødekum og æggehvider. Er den for kold, risikerer du, at der kommer klumper i, og er den for varm, smelter fløde og hvider, så din mousse ikke vil sætte sig. Hvis du følger opskriften ovenover, skal din mousse nok lykkes!

Sørg også for at piske dit flødeskum tilpas. Det må endelig ikke være for flydende, men heller ikke for kompakt. En god huskeregel er at stoppe med at piske, når der dannes små toppe i flødeskummet. Har du overpisket dit flødeskum, kan du vende lidt mælk i, og så er den så god som ny – se, hvordan du gør, i videoen længere oppe. Er fløden pisket for meget, kan moussen nemlig skille og blive grynet.

Chokolademousse uden æggehvider

Du kan godt lave en chokolademousse uden æggehvider, men den bliver måske lidt mere kompakt, da hviderne er med til at give en god luftighed til moussen. Både æggeblommer og flødeskum bidrager dog til luftighed, men på en anden måde end hviderne. Find vores opskrift på chokolademousse uden æggehvider her.

Hvor længe kan en mousse holde sig?

Din mousse kan som regel holde dig 3-4 dage på køl, men det afhænger af, hvor længe de ingredienser, du har brugt, kan holde sig. Vælger du en fløde eller æg, der er ved at overskride holdbarhedsdatoen, kan den holde sig kortere tid. Smag på chokolademoussen, inden du serverer den – du kan som regel smage, om den er frisk nok.

Hvor hurtigt sætter en mousse sig?

Din mousse skal på køl i mindst 2 timer, før den er klar til servering. Det er, fordi hviderne og flødeskummet skal sætte sig. Skal det gå hurtigere, kan du evt. sætte chokolademoussen i fryseren 1 time.

Variér din chokolademousse

Den enkle opskrift til trods findes chokolademousse i utallige versioner. En klassisk chokolademousse består af fløde, æggeblommer og -hvider, sukker og naturligvis en god mørk chokolade. Derudover kan du smagsætte chokolademoussen, som du har lyst til. Prøv f.eks. med revet appelsinskal, pebermynteekstrakt eller kaffe.

I stedet for mørk chokolade kan du bruge hvid chokolade eller mælkechokolade. Du kan også lave en blanding, så chokolademoussen changerer i farverne.

Det kan du pynte din chokolademousse med: 

Sådan laver du en skæv chokolademousse

Stil glassene på skrå, inden chokoladeblandingen kommer i, og lad dem stå sådan under afkølingen. Det giver en flot, skrå overflade på den færdige chokolademousse. Du kan også lave en blanding af hvid og mørk chokolademousse, så der dannes to skrå mousser, som på billedet her:

Måske du også kan li'