Chokolademousse med appelsin og biscotti
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Blød og luftig chokolademousse med appelsin og biscotti er den perfekte afslutning på et dejligt måltid.
Bemærk
Afkøling: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i mindre stykker, læg dem i en varmefast skål, og placer skålen over en lille gryde med kogende vand i bunden.
Rør i chokoladen, når den begynder at smelte, og undgå, at der kommer vand eller damp i den.
Lad den smeltede chokolade køle let af.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet med elpiskeren. Riv appelsinskallen fint, og vend den i de piskede æggeblommer sammen med den smeltede chokolade. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i blandingen.
Knus biscottierne, fx i en morter, og fordel dem i bunden af portionsglas. Fordel chokolademoussen over. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
Tag moussen ud af køleskabet ½ time før servering. Pynt med mynteblade på toppen.
Tip!
Brug gerne en god mørk chokolade med minimum 60 % kakaoindhold til denne mousse. Det giver det bedste og mest velsmagende resultat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk