Fransk chokolademousse
10. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
I denne luftige chokolademousse er der lutter gode sager! I den klassiske version skal der ikke altid smør i, men det gør den kun bedre, synes vi.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt chokolade og smør over et vandbad.
Pisk æggehviderne skummende, tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk dem helt stive.
Tilsæt så resten af sukkeret langsomt, mens du pisker ved høj hastighed.
Vend æggeblommerne i chokolademassen lidt ad gangen, og rør til en ensartet masse.
Tilsæt derefter ¹⁄₃ af hviderne i chokolademassen, og bland det hurtigt med en dejskraber ved at vende fra midten og ud mod skålens sider, samtidig med at skålen drejes.
Tilsæt resten af hviderne. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Hæld moussen i portionsglas eller kopper, og sæt dem tildækket i køleskabet. Drys med hakket chokolade – og nyd!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste chokolademousse!
Powered by Froala Editor