Chokolademousse med appelsin og mandelkaramel
12. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lækker og cremet chokolademousse med smag af appelsin fra appelsinskal og Grand Marnier. Den franske appelsinlikør giver den klassiske dessertmousse ekstra smag og karakter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt chokolade og smør over vandbad, og lad det køle af. Pisk æggehviderne stive.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til en cremet hvid masse. Rør chokoladeblandingen sammen med æggeblommemassen og Grand Marnier.
Riv appelsinskallen fint, og rør den i blandingen. Vend til sidst forsigtigt de piskede æggehvider i.
Fordel moussen i glas. Sæt dem på køl i mindst 2 timer.
Skold og smut mandlerne. Smelt sukker på en pande til gylden karamel. Tilsæt mandler, og rist dem i 2-3 minutter.
Hæld mandelkaramellen ud på et stykke bagepapir, og drys med flagesalt. Lad den afkøle helt.
Hak den med en skarp kniv. Tag moussen ud af køleskabet ½ time før servering. Drys mandelkaramel på, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Måske kan du også lide: Klassisk chokolademousse
Powered by Froala Editor