Hvid chokolademousse med kirsebærgelé
11. februar 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En cremet mousse med smag af hvid chokolade toppet med den fineste kirsebærgelé. En hvid juledessert, der kan være et godt alternativ til risalamande.
Bemærk
Hviletid: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad på lavt blus. Afkøl den smeltede chokolade 1 minut, og pisk den sammen med æg og æggeblomme i en skål.
Vend cremefraichen i. Fordel chokolademoussen i 4 fine glas, og stil dem på køl.
Læg husblas i blød i ½ l koldt vand. Pres saften af citronen, og flæk vaniljestangen på langs. Kog kirsebær, vand, sukker og citronsaft med den flækkede vaniljestang i nogle få minutter.
Tag gryden af varmen, og fjern vaniljestangen. Lad kirsebærlagen stå og trække nogle minutter og hæld den så igennem en saftpose eller si.
Vrid husblassen fri for vand, og læg den i den klare saft. Rør forsigtigt, til husblassen er smeltet. Lad saften afkøle til 35°, og hæld den så over den kolde chokolademousse.
Stil glassene i køleskabet i mindst 3 timer og gerne til næste dag.
Tip!
Resten af geléen kan bruges som fyld i bagte æbler, der smager godt til andesteg. Du kan også hælde geléen på glas og gemme den i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk