Hvid chokolademousse med syltede citrusskaller
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Colombus Leth
Den hvide chokolademousse er en smuk dessert, der anrettes i små portionsglas og toppes med syltede citrusskaller – enkelt og elegant.
Bemærk
Afkøling: I alt mindst 5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak den hvide chokolade groft med en kokkekniv på et skærebræt. Bring fløden i kog i en tykbundet gryde, træk den væk fra varmen, og lad chokoladen smelte i den varme fløde, mens du rører i gryden.
Lad blandingen blive helt kold i køleskabet i mindst 2 timer.
Pisk forsigtigt den kolde flødeblanding med et piskeris, til den får en cremet konsistens.
Pisk æggene sammen i en anden skål med en elpisker, til de skummer godt. Vend forsigtigt flødeblandingen sammen med æggemassen til en jævn chokolademousse, brug en røreske eller en dejskraber.
Knus kiksene fint, og fordel dem i portionsglas. Fordel chokolademoussen oven på kiksekrummerne. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
Riv citron- og limeskallen på den fine side af rivejernet. Læg det i en gryde med sukker og 1 dl vand, og lad det småkoge, til det har en sirupsagtig konsistens.
Anret desserterne med syltede citrusskaller, citrussirup og mynteblade på toppen.
Tip!
Du kan også sagtens bruge Digestive-kiks til bunden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på chokolademousse!
Powered by Froala Editor