Mørk chokolademousse med skovbærsirup

18. oktober 2018 af .

Foto: Aller Media

En luftig og lækker chokolademousse, der nærmest smelter på tungen. Den søde dessert får selskab af en dejlig frisk bærsirup på toppen.

Bemærk
Køletid: 2-3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt chokoladen over vandbad. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland med æggeblommer og sukker. Pisk dem hvide og luftige.
Pisk fløden til skum. Hæld chokoladen i æggemassen, og vend massen hurtigt sammen med en dejskraber.
Vend forsigtigt chokolademassen ned i flødeskummet. Fordel blandingen i små skåle, og stil på køl i 2-3 timer.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Gem bælgen. Hæld skovbær, sukker, vand, vaniljekorn og vaniljebælg i en lille tykbundet gryde.
Kog bærrene ved svag varme under låg i 5 minutter. Tag låget af gryden, og kog blandingen ind ved kraftig varme.
Hæld siruppen i en flaske, og afkøl. Dryp lidt skovbærsirup på toppen af chokolademoussen, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar