Mørk chokolademousse med skovbærsirup
18. oktober 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
En luftig og lækker chokolademousse, der nærmest smelter på tungen. Den søde dessert får selskab af en dejlig frisk bærsirup på toppen.
Bemærk
Køletid: 2-3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt chokoladen over vandbad. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland med æggeblommer og sukker. Pisk dem hvide og luftige.
Pisk fløden til skum. Hæld chokoladen i æggemassen, og vend massen hurtigt sammen med en dejskraber.
Vend forsigtigt chokolademassen ned i flødeskummet. Fordel blandingen i små skåle, og stil på køl i 2-3 timer.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Gem bælgen. Hæld skovbær, sukker, vand, vaniljekorn og vaniljebælg i en lille tykbundet gryde.
Kog bærrene ved svag varme under låg i 5 minutter. Tag låget af gryden, og kog blandingen ind ved kraftig varme.
Hæld siruppen i en flaske, og afkøl. Dryp lidt skovbærsirup på toppen af chokolademoussen, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på chokolademousse
Powered by Froala Editor