Vitello tonnato-sandwich

Prøv den italienske klassiker med kalv og tun i en vaskeægte luksussandwich.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 250° varmluft. Tag culottestegen ud af køleskabet i god tid, så den kan temperere. Fjern sener fra undersiden af stegen, og skær rudemønster i fedtet øverst på culotten med en skarp kniv. Dup stegen tør med køkkenrulle.
Pil og pres hvidløg, og hak rosmarin fint. Bland det sammen, og gnid hvidløg, rosmarin og salt ind i kødet og godt ned mellem fedtternene.
Læg culottestegen i et fad, og sæt den i ovnen i 15 minutter, til fedtsiden bliver gylden. Skru ovnens temperatur ned på 180°, og giv stegen 15 minutter mere. Tag dernæst stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter.
Sæt culottestegen i ovnen i yderligere 15 minutter.
Tag stegen ud af ovnen, og tjek gerne kernetemperaturen. Den skal være på lige under 60° og endelig ikke mere. Dæk stegen til med et rent viskestykke, og lad den hvile i 15 minutter.
Skær dernæst stegen ud – husk at gøre det på tværs af kødfibrene.
Afdryp tunen. Kør tun, olie, vand, ansjoser og kapers sammen til en cremet sauce i en blender eller foodprocessor, og smag til med citronsaft og peber.
Skær tynde skiver af culottestegen. Skyl og tør rucolasalat. Lun foccaciabrødet, og fyld det med culottesteg, tunsauce, rucolasalat og kapers.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 17. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann