Vitello tonnato med semidried tomater
Vitello tonnato er en rigtig Piemonte-klassiker, som er fast på menukortet blandt udvalget af antipasti. Den serveres kold som en fyldig forret eller på frokostbordet med brød til.
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Opskrift på klassisk vitello tonnato
Vitello Tonnato er en skøn italiensk klassiker, som smager af solskin og glade dage og puster til drømmene om en lang sommerferie i Italien. Den klassiske ret består af kalveinderlår (vitello) såret i tynde skiver med cremet tunsauce (tonnato) henover.
I Danmark serveres vitello tonnato typisk som forret, men egentlig er den italienske ret en secondi, som serveres efter primi (typisk pasta, risotto eller gnocchi),og så er bunden jo lagt.
Vitello tonnato kan også laves med kylling eller kalkun. Sørg blot for, at kødet er helt gennemstegt i modsætning til kalvekødet, som gerne må være rosa.
Vitello tonnato sauce
Den cremede tunsauce, der hører sig til en klassisk vitello tonnato, er supernem at lave. Ingredienserne skal blot blendes til en cremet sauce og evt. justeres lidt ind med olivenolie eller suppe.
Hvis du ikke har en blender, kan du hakke tun, ansjoser og kapers fint og vende i lidt god mayonnaise. Saucen bliver så ikke flydende som den klassiske tunsauce, men er supergod til grøntsagsstænger eller som tilbehør til andet koldt kød f.eks. kylling og okse.
Tunsaucen kan sagtens laves dagen før servering. Så får den god tid til at trække smag.
Tilbehør til vitello tonnato
Vitello tonnato serveres typisk med kapers, rucola, citron og høvlet parmesan. Semidried tomater og en grøn pesto smager også skønt til retten. Vitello tonnato kan også serveres med lækkert landbrød, grønne bønner eller en frisk salat.
Serverer du vitello tonnato som hovedret, er det en god idé at vælge noget mættende tilbehør som kartofler, brød eller ekstra grøntsager.
Har du kød i overskud, kan du bruge til det til en omgang biksemad, i en sandwich eller i suppe.