Vitello tonnato med semidried tomater

Vitello tonnato er en rigtig Piemonte-klassiker, som er fast på menukortet blandt udvalget af antipasti. Den serveres kold som en fyldig forret eller på frokostbordet med brød til.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun kalvemørbraden i olie i en stegegryde, og krydr med salt og peber.
Pil og hak løg. Skræl guleroden, og hak den. Rens og snit bladselleri. Tilsæt grøntsagerne, og steg et par minutter.
Hæld hvidvin og eddike over, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter. Tag kødet op, og læg det til afkøling. Kog suppen ind til det halve.
Kog æggene, køl dem af, og pil dem.
Blend æg, tun, kapers, ansjoser, citronsaft, citronskal og olivenolie til en glat sauce, og smag til med salt og peber.
Justér konsistensen med indkogt suppe og ekstra olivenolie.
Skær kødet i tynde skiver, og anret på tallerkener eller et fad. Hæld saucen over kødet.
Pynt med kapersbær, semidried tomater, parmesanflager og rucola. Servér med lunt brød.

Tip!

Filet mignon er den yderste, tyndeste del af kalvemørbraden og går for at være den møreste. Du kan også lave vitello tonnato med kylling eller kalkun. Sørg blot for, at kødet er helt gennemstegt i modsætning til kalvekødet, som gerne må være rosa.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
23. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar