Klassisk vitello tonnato

7. maj 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Vitello tonnato betyder kalv med tunsauce, og det er lige netop hvad retten består af. Den italienske klassiker kan serveres som forret eller let hovedret, evt. med brød.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170°. Puds kødet for fedt og sener, og dup det tørt med køkkenrulle.
Hak rosmarin fint, og vend den med presset hvidløg, olivenolie, salt og citronpeber. Rids kødets fedtlag i ruder, og gnid det med blandingen.
Varm olien på en pande, og steg fedtsiden af kødet i 3 minutter. Vend stegen, og brun den i 2 minutter. Læg stegen i et fad, og lad den hvile i 15 minutter.
Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter. Lad stegen trække ved stuetemperatur uden overdækning i 20 minutter.
Blend tun, ansjoser, kapers, æggeblomme og friskpresset citronsaft. Tilsæt olien lidt ad gangen, så tunsaucen samler sig og tykner.
Smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt evt. tunsaucen på køl indtil servering.
Halvér citronerne, og dryp skærefladen med olivenolie. Rist citronerne på en pande i et par minutter, til de karamelliserer let.
Skær kødet i tynde skiver, og anret det på fad med kapersbær, karamelliserede halve citroner og tunsauce.

Tip!

Du kan sagtens forberede kød og tunsaucen dagen i forvejen. Du kan også bruge kalveculotte i stedet for – husk da blot at skære den korrekt ud.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar