Carpaccio vitello tonnato
12. november 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Vitello tonnato er en italiensk klassiker, der traditionelt laves med kalvekød. Her har vi skiftet kalvekødet ud med tyndskåret okseinderlår, der kan købes hos slagteren eller i ethvert velassorteret supermarked.
Ingredienser
Sådan gør du
Fordel carpaccioen på 4 tallerkener.
Nip enderne af bønnerne, og hæld kogende vand over dem i en sigte, så de bliver flot grønne. Afdryp.
Afdryp tunen. Blend tun, olie, vand og kapers i en blender eller foodprocessor, og kør det til en cremet sauce. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Dryp tunsaucen ud over carpaccioen, og top med grønne bønner, skyllet rucola og afdryppede kapers.
Riv lidt fintrevet citronskal over retten, og kværn med sort peber. Servér med brød og citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk opskrift på vitello tonnato