Sandwich med laksemousse
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Sæt tænderne i en sprød luksus-sandwich med mousse af både varm- og koldrøget laks. Retten kan spises både som frokost, forret eller hovedret.
Ingredienser
Sådan gør du
Pres saften af citronen. Pil skindet af den varmrøgede laks, og rør laksekødet sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål.
Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i laksemoussen.
Skyl og hak krydderurterne fint. Rør dem sammen med cremefraiche, salt og peber i en skål.
Tænd ovnen på 200°. Læg brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med olie, krydr med salt, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.
Skyl og pluk salaten. Skyl agurken, og skær den i skiver. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene.
Læg aspargesene i en sigte, og hæld kogende vand over dem, så de bliver flot grønne.
Smør halvdelen af brødskiverne med krydderurtedressing, top med laksemousse, salatblade, agurk og asparges, og læg de sidste brødskiver øverst.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Vil du i stedet fylde sandwichen med tunmousse? Få ospkriften på klassikeren her!
Powered by Froala Editor