Vitello tonnato

Vitello tonnato er en dejlig gæsteret med kalvekød og tunsauce fra det italienske køkken, og rettens lidt pudsige kombination af kød og fisk er bare himmelsk!

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kødet i en gryde med koldt vand, der dækker. Bring det i kog, og fjern alt skummet.
Skyl og hak persillen. PIl og hak løg. Læg krydderier, løg og urter ved kødet, og lad det småkoge i 1½ time, til kødet er mørt.
Lad det blive koldt i lagen (gerne til næste dag).
Hæld væden fra tunen. Pres saften af citronen. Blend tunen med presset hvidløg, citronsaft og lidt af kogevandet fra kødet.
Kom olien i lidt ad gangen, til konsistensen er cremet, men ikke tynd. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft. Stil det koldt, til det skal bruges.
Skær kødet i tynde skiver, og anret dem med lidt skyllet rucolasalat, tunsauce, halverede kapersbær, godt brød og citron skåret i både.

Tip!

Gemmer du suppen, er den dejlig til sauce eller en let suppe med porre og svampe i tynde skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP