Vaniljefromage med valnøddenougat og pæresalat

Fromage er en god, gammel dessertklassiker – her i en ny version med valnødder og pærer på toppen.

Bemærk: Hviletid: 2-3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret, så de ikke klistrer sammen. Rør tykmælk sammen med vaniljesukker og resten af sukkeret.
Kram husblassen fri for vand, og smelt den forsigtigt i en gryde ved svag varme. Vend lidt af tykmælken i den smeltede husblas, og vend denne masse i resten af tykmælken.
Pisk fløden til blødt skum, og vend det i tykmælken. Fordel fromagen i portionsglas, og lad den stivne i køleskabet i 2-3 timer.
Læg et ark bagepapir på køkkenbordet. Varm sukkeret op på en pande, til det smelter og bliver gyldent. Vend valnødder i sukkermassen, og hæld det ud på på bagepapiret. Lad det stivne, og hak det derefter i mindre stykker.
Skær pærer i små tern, og vend dem med sirup. Anret pæresalaten oven på fromagen, og drys med valnøddenougat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft