Pæresalat med parmaskinke og ristede nødder
28. januar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De søde og salte smagsnuancer udgør et godt makkerpar ved bordet. Spis salaten som hovedret med lækkert brød til eller som tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland pekannødder, græskarkerner og ahornsirup i en skål, og krydr med flagesalt.
Fordel nødde- og kerneblandingen på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i 8-10 minutter, til nødder og kerner er sprøde.
Lad nøddeblandingen køle helt af på bagepapiret, og bræk derefter forsigtigt nødder og kerner fra hinanden i mindre stykker.
Skyl og tør rucola. Skyl pærer, og skær dem i tynde både. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen, og vend rucola og pærer i dressingen.
Anret parmaskinken på et serveringsfad, og fordel rucola og pærer oven på skinken. Top salaten med de ristede nødder og kerner, parmesanflager og tranebær. Servér evt. med godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk