Pæresalat med pastinak og blå ost
25. februar 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Pære og pastinak er gode venner. Når de også får selskab af blåskimmelost i salatskålen, er det nemt at spise både en og to portioner.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakkerne, og skær dem i aflange stykker. Vend pastinakkerne i olie, salt og peber, og fordel dem i en bradepande.
Bag pastinakkerne i ovnen i ca. 15 minutter.
Skær pærer i tynde skiver, og klip karsen.
Vend pastinak, pære, karse og salat sammen.
Del osten i mindre stykker. Rist nødderne i 2 minutter på en tør pande, og hak dem groft. Fordel ost og nødder over salaten.
Bland olivenolie, sennep, salt og peber. Hæld eddiken i drypvis, imens du pisker. Hæld dressingen over salaten, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk