Nougatis med valnøddenougat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Hård nougat med valnødder, hasselnødder eller mandler er også karamel og smager skønt som ingrediens i hjemmelavet flødeis.
Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
en aflang form, ca. 1,25 l
Sådan gør du
Hak valnødderne groft. Kog sukkeret sammen med vand, til det begynder at brune og karamellisere.
Vend valnødderne meget grundigt rundt i karamellen, og bred massen ud på et stykke bagepapir. Lad det stivne til hård nougat. Hak nougaten groft, og tag ca. ⅓ fra til pynt.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk æggeblommer hvide og skummende med sukker og vaniljekorn.
Pisk fløden til blødt flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med æggemassen.
Vend den grofthakkede nougat i, og hæld iscremen i formen. Stil den i fryseren i mindst 6 timer.
Hak resten af den hårde nougat til fint pulver, evt. i en minihakker.
Vend flødeisen ud af formen, og anret den på et fad. Drys den pulveriserede nougat på toppen og siderne. Lad isen stå ca. 10 minutter, før du skærer den i skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk