Toscakage med sprød nøddetopping

Denne toscakage er en blød og saftig skærekage med lækker smag af appelsin og en knasende sprød nødde-karameltop.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Pisk sukker og æg sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
Smelt smørret ved lav varme, og rør det i æggemassen sammen med fløden.
Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen.
Riv appelsinskallen fint, pres saften, og vend begge dele i dejen.
Fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen ved 180° i 25 minutter.
Varm alle ingredienser til toppingen op i en lille gryde, og lad dem smelte sammen til en ensartet masse.
Tag kagen ud af ovnen, og skru op til 230°. Fordel nøddetoppingen oven på kagen, og bag kagen i yderligere 8 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 22. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth