Sprøde honningkringler
15. september 2022
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Kringlerne frituresteges, så de er knasende sprøde. Søde er de også, for de er dyppet i honningsirup og krydret med intet mindre end bipollen – bipollen kan dog godt undlades.
Bemærk
Hviletid, dej: Mindst 8 timer eller natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland hvedemel, kikærtemel, gurkemeje og bagepulver i en skål. Tilsæt æblejuice og vand, mens du rører grundigt. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen stå på køkkenbordet natten over.
Kog vand op i en gryde, tag gryden af varmen, og tilsæt safran. Lad blandingen trække i 10 minutter, og tilsæt honning, nelliker og kardemomme.
Bring massen i kog, og lad den simre 6-8 minutter, til væden er reduceret til det halve, og konsistensen minder om sirup. Tilsæt citronsaft, og afkøl.
Varm olien op i en gryde til omkring 180°. Fyld dejen i en sprøjtepose, og klip et lille hul i tuden. Sprøjt dejen direkte ned i den varme olie, så du får nogle lange, flotte spiraler. Fritér dem i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Lad kringlerne dryppe af på fedtsugende papir i nogle minutter, dyp dem i siruppen, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med pollen.
Servér kringlerne, mens de stadig er lune, evt. med lidt ekstra sirup i en skål til at dyppe i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk