Sprøde rensdyr
2. marts 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Hverken små eller store kan stå for de små søde rensdyr med røde næser, og småkagerne er nemme og hyggelige at lave sammen. Og hvis man er lidt for lille til at kunne styre kagerullen selv, kan man jo være den, der synger 'Rudolf med den røde tud' til arbejdet.
Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 rund kageudstikker, ca. 5 cm.
Sådan gør du
Pisk smør med sukker og æg. Tilsæt mel og vaniljepulver, og ælt til en ensartet dej.
Pak dejen i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°.
Rul dejen ud til en plade i 5 mm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik cirkler på Ø 5 cm, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på bagepapiret på en bagerist.
Smelt chokoladen, og kom den i en lille sprøjtepose eller i et kræmmerhus af bagepapir.
Sæt en rød chokoladeknap fast på kagerne som næse med lidt af den smeltede chokolade.
Dekorér kagerne med chokoladeøjne og gevir.
Tip!
Sørg for, at hullet i sprøjteposen eller kræmmerhuset er ganske lille, og øv dig evt. på bagepapir, inden du skal lave gevir på kagerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Flettede julehjerter af småkagedej
Powered by Froala Editor