Sprøde blomkålsnuggets
4. september 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De sprøde blomkålsnuggets er først vendt i en tynd dej og herefter i rasp. Efter den første tur i ovnen dryppes de med en lækker marinade, inden de ryger i ovnen en sidste gang. Det lyder måske besværligt, men det er det overhovedet ikke! Blomkålsnuggets egner sig perfekt som snack eller en lille appetizer før en god middag. De kan også fyldes i pitabrød i stedet for kød eller falafler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkål, og skær den i små, mundrette buketter. Rør hvedemel, vand og krydderier sammen i en skål til en tynd dej – konsistensen skal være som en tynd pandekagedej, så tilsæt evt. lidt mere vand. Hæld pankorasp i en dyb tallerken.
Vend blomkålsbuketterne først i dejen, og dernæst i pankorasp. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er næsten møre.
Bland honning, sojasauce, vand, sesamfrø og friskpresset limesaft i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 2-3 minutter, til det tykner let.
Tag bagepladen ud af ovnen, og vend honning-soja-marinaden sammen med blomkålen. Sæt bagepladen tilbage i ovnen, og steg blomkålen i yderligere 5-10 minutter, til den er sprød og lækker.
Rør mayonnaise, chilisauce og røget paprika sammen, og anret i en skål. Servér dippen til de sprøde blomkålsnuggets, og drys med hakket persille.
Tip!
Disse blomkålsnuggets kan du lave helt uden brug af æg, og de kan derfor også spises af veganere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk