Svensk juleskinke med rødkål og stuvet grønkål

Svenskernes julemad har en dejlig krydret kant, som falder godt ind på et dansk julebord.

Bemærk: Kogetid, skinke og rødkål: 45 minutter. Hviletid, skinke: 45 minutter. Husk at gemme kogevandet fra skinken, det giver god smag til den stuvede grønkål!

Ingredienser

Sådan gør du

Læg skinken i en stor gryde. Læg de hele nelliker i gryden, og hæld koldt vand i gryden, så det netop dækker skinken. Bring i kog, og lad skinken simre i ca. 45 minutter. Træk gryden væk fra kogepladen, men lad skinken ligge i gryden i yderligere 45 minutter.
Dup skinken tør med køkkenrulle (gem kogevandet i gryden!),og rids skindet med en skarp kniv. Læg skinken på en bageplade med bagepapir.
Rør sennep, honning og æggeblommer sammen. Smør det på skinken, og drys med rasp. Bag skinken i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter, til raspen er gylden.
Snit rødkål groft. Skær æbler i grove tern. Snit løgene fint, og steg dem let i smør i en stor gryde sammen med kanel og nelliker, uden at de tager farve. Tilsæt rødkål, æbler, eddike, sukker og salt. Kog op, og lad det simre i 45 minutter ved svag varme. Smag til med salt og sukker.
Kog grønkålen mør i kogevand fra skinken i ca. 5 minutter. Afdryp i en sigte. Smelt smør i en gryde, og vend grønkålen i. Tilsæt fløde og sukker, og lad det koge ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Skær skinken i skiver, og server med rødkål, grønkål og kogte kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth