Grønlangkål

24. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Klassisk hjemmelavet grønlangkål hører sig til på festbordet – i hvert fald hvis du er fra Sønderjylland. Det dejlige tilbehør kan dog sagtens spises hele vinterhalvåret, hvor kålen er i sæson.

Ingredienser

Sådan gør du

Ryst mælk og mel sammen til en jævning.
Bring jævningen i kog i en gryde under konstant piskning, så den ikke klumper.
Skru ned til lav varme, og læg den hakkede grønkål i gryden. Læg låg på, og lad kålen tø op.
Bring herefter blandingen i kog, og kog den i 5 minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt smør, og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.

Tip!

Ønsker du mere smag, kan du tilføje lidt kogevand fra flæsk eller skinke, hvis menuen alligevel står på det.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar