Svenske kanelbullar
11. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
De svenske kanelsnegle har perlesukker på toppen i stedet for glasur, og så er der rigeligt af det snaskede kanelfyld i det luftige bagværk.
Bemærk
Hævetid: 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken (max 37°),hæld den i en stor skål, og opløs gæren deri.
Skær smørret i tern. Rør kanel, kardemomme, sukker, salt og halvdelen af melet i mælken med en elpisker med dejkroge. Rør smørternene i, og tilsæt resten af melet (hold evt. lidt tilbage, så dejen ikke bliver for tør).
Ælt dejen godt sammen i i 5-10 minutter, til den er glat og elastisk, evt. på en røremaskine. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 50 x 35 cm.
Rør imens smør sammen med farin, sukker, kanel, kardemomme, majsstivelse og vand i en skål.
Smør den udrullede dej med kanelfyldet. Brug f.eks. en dejskraber af gummi, så der ikke kommer huller i dejen. Fold dejen sammen på midten på den korte led. Drys den med lidt mel, og rul den let ud igen til ca. 20 x 50 cm.
Skær strimler af dejen på ca. 1 cm. Sno dem omkring 2 fingre, luk dem ved at trække enden af dejen igennem. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og dæk dem med et rent viskestykke. Lad kanelsneglene hæve i 1½-2 timer ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
Pisk imens ægget sammen med lidt salt og vand i en skål. Pensl bollerne med blandingen, og drys dem gavmildt med perlesukker. Bag kanelsneglene i ovnen ved 200° i 8-10 minutter.
Smelt imens sukker og vand i en gryde, og lad afkøle let. Pensl de færdigbagte, varme kanelboller med sukkerlagen (glaseringen),og lad dem køle inden servering. Nyd kanelbollerne nybagte, hvor de smager allerbedst.
Tip!
Hvis du ikke når at spise kanelsneglene på dagen, kan du give dem en kort tur i ovnen dagen efter, eller du kan fryse dem ned til senere fornøjelser.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk