Svenske chokoladebiskvier
25. februar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
De svenske chokoladebiskvier er en elsket kagefavorit hos vores naboer i Sverige, og mon ikke de også kunne blive det hjemme hos jer? De søde godbidder består af en sprød marcipanbund toppet med kakao-smørcreme og overtrukket med chokolade.
Bemærk
Afkøling: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Sprøjtepose med alm. rund tylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°. Riv marcipan fint, og ælt den sammen med æggehvide.
Form 15 cirkler (Ø ca. 5 cm) i 1 cm tykkelse, evt. med lidt mel på fingrene.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne i kanten. Afkøl på en bagerist.
Pisk smør, flormelis, kakao og vaniljesukker sammen til en tyk, ensartet masse.
Fyld kakaocremen i en sprøjtepose. Fordel fyldet på marcipanbundene, og sæt dem på køl i 1 time.
Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Rør, til chokoladen smelter, og tilsæt smør.
Dyp fyldet på de afkølede kager i chokoladeovertræk. Sæt dem på bagepapir, drys evt. med pynt, og lad dem tørre.
Servér dem straks, eller frys dem ned til senere brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk