Laks med ovnkartofler og stuvet grønkål

12. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Saftig laks med ovnkartofler og stuvet grønkål med citronskal, der giver en frisk smag og et godt modspil til fløden. En skøn hverdagsret, der har det hele!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Skyl grønkålen, og hak den fint. Riv skallen af citronen fint. Smelt smørret i en gryde, og steg den hakkede grønkål, indtil den falder sammen (det tager ca. 10 minutter, alt efter hvor grov kålen er).
Tilsæt derefter fløde, muskatnød og citronskal, og lad fløden koge ind. Smag til med salt og peber.
Krydr laksebøfferne med salt og peber, og steg dem i smør på en pande. Servér med kartofler og stuvet grønkål.

Tip!

Stuvet grønkål smager også fremragende med smørbagt torsk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar