Laks med ovnkartofler og stuvet grønkål
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Saftig laks med ovnkartofler og stuvet grønkål med citronskal, der giver en frisk smag og et godt modspil til fløden. En skøn hverdagsret, der har det hele!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Skyl grønkålen, og hak den fint. Riv skallen af citronen fint. Smelt smørret i en gryde, og steg den hakkede grønkål, indtil den falder sammen (det tager ca. 10 minutter, alt efter hvor grov kålen er).
Tilsæt derefter fløde, muskatnød og citronskal, og lad fløden koge ind. Smag til med salt og peber.
Krydr laksebøfferne med salt og peber, og steg dem i smør på en pande. Servér med kartofler og stuvet grønkål.
Tip!
Stuvet grønkål smager også fremragende med smørbagt torsk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Sønderjysk opskrift på grønlangkål