Stegt torskerogn på hjertesalat

Torskerogn er en god dansk delikatesse, som selvfølgelig er særligt lækker, når den er frisk. De salte kapers giver et godt modspil til den fede smag i rognen.

Ingredienser

Sådan gør du

Pak torskerognen ind i bagepapir og alufolie. Læg torskerognen i en tykbundet gryde med letsaltet vand, og lad den simre ved meget svag varme i ca. 30 minutter.
Skyl og halvér salaten. Steg den kort på skærefladen i lidt olie på en pande, og anret på tallerkenerne.
Skær torskerognen i skiver, eller halvér den på langs afhængig af størrelsen. Steg torskerognen i smør på panden, til den er gylden. <br /> Krydr med salt og peber, og dryp med lidt citronsaft. Anret torskerognen oven på salaten.
Steg tomaterne på panden i kort tid, til skindet er lige ved at briste.<br /> Anret tomaterne på torskerognen.
Rist kapers i smør på panden, og fordel dem over salaten. Drys med dild, og servér straks med brød.

Tip!

Den friske torskerogn kan købes i årets første måneder fra januar til april. Husk at rense rognen for eventuelt overskydende hinder, inden du tilbereder den.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen