Stegt torskerogn med sellerislaw

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Frisk torskerogn smager fantastisk, når det steges på panden – det overgår til enhver tid den, du køber på dåse og spiser med rugbrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl torskerognen i koldt vand. Læg den i en gryde med koldt vand, halvdelen af citronen og salt. Bring vandet i kog, og hold temperaturen, så vandet blot simrer let.
Lad torskerognen simre i 20 minutter, eller til den føles fast. Tag torskerognen op, lad den køle af, og fjern det meste af hinderne. Skær rognen i 1 cm tykke skiver.
Varm karryen igennem i olie på en pande, indtil du kan dufte krydderierne. Det må ikke brænde eller branke.
Læg skiverne af torskerogn på panden, og steg, til rognen er gylden på begge sider.
Skræl knoldsellerien, og skær den i tynde strimler, gerne på et mandolinjern. Bland dem med persille, cremefraiche samt rosiner i en skål.
Arbejd blandingen godt sammen, og smag til med salt og peber. Servér med stegt torskerogn og den sidste halvdel af citronen.

Tip!

Hvis du kan få fat i det, så brug den specielle vadouvan-karry, hvis smagssammensætning er inspireret af det franske køkken. Du kan også bruge en almindelig karryblanding i stedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar