Hjertesalat med ærtepuré og ristede mandler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Grønt på grønt: Hjertesalat toppet med en cremet ærtepuré er et smukt syn, og toppet med ristede mandler knaser det dejligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl hjertesalaten, og kassér de yderste grimme blade. Skær resten af salathovederne i aflange både. Læg dem på et fad, og dryp med olie.
Bælg ærterne, og blend dem med mandlerne i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt olie, eddike og salt, og blend til en grov puré.
Opvarm en pande med olie, og rist mandlerne gyldne og sprøde. Krydr med salt, og hak dem groft. Fordel ærtepuréen på salatbladene, og drys med saltmandler.
Tip!
I en snæver vending kan du bruge fine grønne ærter fra frost til ærtepuréen. Saltmandler kan du evt. købe dig til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk