Grillet hjertesalat med dressing og grøntsager
20. juni 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Når man griller hjertesalater, bliver de bløde uden på og faste og sprøde i midten. De smager næsten af ærter og er det perfekte tilbehør til grillmiddagen. Her er de pimpet med sprøde grøntsager og dressing.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og riv hvidløg fint. Pisk hvidløg sammen med kærnemælk, mayonnaise og citronsaft i en skål.
Skyl og snit purløg helt fint, og rør den i dressingen. Smag til med salt, peber og tabasco.
Pil evt. de yderste blade af salaterne, og skær den allernederste del af salaterne.
Flæk salaterne, og gnid dem med lidt olivenolie. Grill salaterne på en varm havegrill eller (grill)pande i 1 minuts tid på hver side. Krydr med salt.
Skyl radiser og agurker, og skær begge dele i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Læg evt. grøntsagerne i isvand inden brug, for at gøre dem sprøde. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på langs.
Anret salaterne på et serveringsfad. Top med dressing og sprøde grøntsager. Drys purløg over, og krydr med salt og peber.
Tip!
Ranchdressing er skøn til alt fra grillet kylling, simple grønne salater eller til skaldyr og fisk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk