Spinatgalette med svampe og lun gulerodssalat

En velsmagende og rustik tærte, som får smag og fylde fra svampe, nødder og den proteinrige hytteost.

Bemærk: Hviletid på køl, tærtedej: 30 minutter. Ovntid: I alt 1 time og 5 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland speltmel, hvedemel og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene, til det ligner brødkrummer. Tilsæt koldt vand, og saml dejen. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Skyl og afdryp spinaten. Rens eller børst champignonerne fri for jord, og skær dem i skiver. Opvarm en pande med lidt olie, og steg svampene ved høj varme, til de er let gyldne. Rør hytteost, æg og sennep sammen i en skål, og krydr med timian, salt og peber.
Rul dejen ud til en stor cirkel med en diameter på ca. 30 cm. Læg dejcirklen over på en bageplade med bagepapir.
Læg spinaten på midten af dejen, og fordel svampene ovenpå. Lad ca. 4 cm til kanten være fri. Fold kanterne ind over fyldet, og hæld æggemassen over grøntsagerne. Smuldr fetaosten over fyldet, og drys med hakkede hasselnødder.
Tænd ovnen på 200°. Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag galetten i ovnen i 35 minutter, til den er gylden, og æggefyldet er fast. Tag tærten ud, og afkøl den let på en rist. Lad ovnen forblive tændt på 200°.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små stave. Vend dem med halvdelen af olien, og krydr med salt. Hæld vandet fra kikærterne, og afdryp. Vend dem med resten af olien, og krydr med salt, spidskommen og paprika. Fordel gulerødder og kikærter i hver sin side på en bageplade med bagepapir. Steg kikærterne i den varme ovn i ca. 15 minutter, og steg gulerødderne i ca. 30 minutter.
Skyl og tør rucolasalaten, og vend den sammen med olivenolie og citronsaft. Fordel salaten på et serveringsfad sammen med gulerødder og kikærter, og smuldr fetaosten over. Servér salaten til galetten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 30. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft