Gulerodssalat med hvidløgsdressing
9. oktober 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Denne gulerodssalat er et hovedmåltid i sig selv. De bagte gulerødder er møre og smager perfekt sammen med de mættende linser. Glem ikke hvidløgsdressingen, der fuldender salatens smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i grove skiver. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre.
Kog linserne efter anvisningen på pakken.
Pil og pres hvidløget, og bland alle ingredienser sammen til en dressing.
Bland linser og gulerødder i et fad, og dryp hvidløgsdressing over.
Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille. Drys begge dele over den bagte salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk