Gulerodssalat med hvidløgsdressing

9. oktober 2019 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Denne gulerodssalat er et hovedmåltid i sig selv. De bagte gulerødder er møre og smager perfekt sammen med de mættende linser. Glem ikke hvidløgsdressingen, der fuldender salatens smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i grove skiver. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre.
Kog linserne efter anvisningen på pakken.
Pil og pres hvidløget, og bland alle ingredienser sammen til en dressing.
Bland linser og gulerødder i et fad, og dryp hvidløgsdressing over.
Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille. Drys begge dele over den bagte salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar