Lune scones

Lækre nybagte scones skal helst spises med det samme. Men det bliver vist heller ikke noget problem, for de smager fantastisk! Servér dem med ægte engelsk clotted cream.

Ingredienser

Udstyr

en udstikkerform, 8 cm i diameter

Sådan gør du

Rør mel, sukker, natron og bagepulver sammen.
Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet. Der må gerne være lidt smørklumper tilbage – det giver dine scones den lækre lagdelte konsistens.
Saml dejen med kærnemælk uden at ælte den. Tryk dejen lidt ud, og stik runde scones ud med en diameter på ca. 8 cm (brug en udstikkerform eller et glas).
Forvarm ovnen til 200°. Fordel dejcirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
Bag sconesene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne, og servér dem lune med flødeskum eller clotted cream og marmelade.

Tip!

Du kan selv lave clotted cream ved at hælde 5 dl double cream i en bradepande og lade den stå i ovnen ved 80° natten over. Varmen får fløden til at tykne og blive clotted.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
25. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar