Lune scones
25. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Lækre nybagte scones skal helst spises med det samme. Men det bliver vist heller ikke noget problem, for de smager fantastisk! Servér dem med ægte engelsk clotted cream.
Ingredienser
Udstyr
en udstikkerform, 8 cm i diameter
Sådan gør du
Rør mel, sukker, natron og bagepulver sammen.
Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet. Der må gerne være lidt smørklumper tilbage – det giver dine scones den lækre lagdelte konsistens.
Saml dejen med kærnemælk uden at ælte den. Tryk dejen lidt ud, og stik runde scones ud med en diameter på ca. 8 cm (brug en udstikkerform eller et glas).
Forvarm ovnen til 200°. Fordel dejcirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
Bag sconesene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne, og servér dem lune med flødeskum eller clotted cream og marmelade.
Tip!
Du kan selv lave clotted cream ved at hælde 5 dl double cream i en bradepande og lade den stå i ovnen ved 80° natten over. Varmen får fløden til at tykne og blive clotted.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk