Shepherd's pie med blomkålslåg

Shepherd’s pie er en engelsk klassiker, som både børn og voksne vil elske. Brug blomkålspuré som låg, eller variér med kartoffelmos.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Fjern bladene fra blomkålen, og skær den i buketter. Kog dem helt møre i letsaltet vand i 10-15 minutter. Hæld vandet fra, og kom den kogte blomkål over i en foodprocessor eller blender. Tilsæt smør, salt og peber, og blend, indtil du har en helt glat puré.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt kød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet.
Skræl og riv guleroden fint. Skær bladselleristænglerne i tynde skiver. Vend det i gryden, og steg et par minutter.
Hæld hvidvin, bouillon og tomatpuré i gryden, og rør rundt. Drys mel i, og rør igen, indtil saucen tyknes.
Smag kødsaucen til, og hæld den over i et ovnfast fad eller en tærteform med høje kanter. Top med et jævnt lag blomkålspuré.
Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, indtil blomkålslaget er gyldent. Servér med groft brød og gerne en frisk grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic