Shepherd's pie med oksekød
22. februar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den britiske bodegaklassiker består af en lækker lamme- eller oksekødssauce med luftig kartoffelmos på toppen. Her serveres den med en frisk rødkålssalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint. Skræl gulerødder, skyl bladselleri, og skær det hele i små tern. Steg løg og grøntsager i en gryde med olie i 3-4 minutter ved middel varme.
Tilsæt oksekød, og brun det godt ved høj varme. Tilsæt herbes de Provence, rødvin, tomatpuré, soja og bouillon, og bring saucen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad saucen småkoge i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kog dem i en gryde med usaltet vand i ca. 20 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem med en gaffel.
Tilsæt smør, mælk og fintrevet parmesan, og pisk mosen godt igennem, til den er luftig. Smag kartoffelmosen til med salt og peber. Tænd ovnen på 200°.
Hæld kødsaucen i et smurt ovnfad, og fordel kartoffelmosen ovenpå som et låg. Drys med rasp og evt. lidt ekstra revet parmesan. Bag pien i ovnen i ca. 25 minutter, til overfladen er let gylden, og kødsaucen bobler.
Skyl og afdryp rødkålen, og snit den i tynde strimler. Skyl og hak persillen fint. Vend rødkål og persille sammen med ca. 3 spsk. appelsinsaft i en skål, krydr med salt og peber, og drys med valnødder. Servér til shepherd's pie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk Shepherd's pie med lam