Banoffee pie med vaniljecreme

20. oktober 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Banan og karamel har lagt navn til denne lækre tærte. Hvis du ikke har en aflang tærteform, kan du bruge en almindelig rund.

Bemærk
Kogetid, karamel: 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 aflang tærteform, ca. 10 x 35 cm

Sådan gør du

Læg den uåbnede dåse med kondenseret mælk i en gryde med kogende vand, så dåsen dækkes helt, og kog den i 4 timer.
Lad dåsen køle helt af, åbn den, og hæld karamellen i en skål. Smag til med lidt salt.
Blend kiksene til fine krummer i en foodprocessor. Smelt smør i en lille gryde, og hæld det i foodprocesseren sammen med kakao. Blend igen.
Hæld kiksemassen i tærteformen, og tryk den godt ned i bunden og op langs siderne. Stil formen i køleskabet.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Varm fløde, mælk, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op til kogepunktet i en gryde under omrøring. Lad det simre.
Pisk æggeblommer og sukker tykt i en skål. Pisk majsstivelse i. Tilsæt lidt af mælkeblandingen fra gryden, og hæld derefter hele æggeblandingen op i gryden.
Varm blandingen op ved svag varme, til den tykner. Tag gryden af varmen, og lad cremen afkøle helt. Fjern vaniljestangen.
Smør saltkaramel på tærtebunden. Skræl bananer, skær dem i skiver på ½ cm, og fordel dem oven på karamellen side om side. Fordel vaniljecremen over bananerne.
Pisk fløden til fast skum, og fordel den oven på vaniljecremen. Sigt lidt kakaopulver over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar